• Evenemang idag
Fredag
22
Mars 2024
Örebro Konserthus Örebro

Barnens Foajé: Min magiska trädgård

Min magiska trädgård  
Min magiska trädgård är en föreställning med önskan att väcka barnens (och kanske även de vuxnas) nyfikenhet kring naturens och odlingens mirakel.

 
Plötsligt dyker katten Stina upp och skojar till det och Svalle Svala älskar ju ett äventyr i luften med sina kompisar. Varför ligger humlan och sover i vår stockros på kvällen och vad är det mest spännande man kan samla på egentligen?
 
Lyssna på sånger och berättelser och sjung och dansa tillsammans med trädgårdstrollkarlen Anna Widing och musikmagikern Lennart Simonsson. Kanske blir du också förvandlad till en trädgårdstrollkarl…
 
Föreställningen bygger på skivan “Min magiska trädgård” som finns tillgänglig på flera musikplattformar. 
 
Mer information finns på www.artofspace.se
Om Lennart Simonsson – www.lennartsimonsson.com Efter examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1986 har Lennart varit verksam som pianist, kapellmästare, arrangör och kompositör. Han har medverkat i ett trettiotal musikdramatiska uppsättningar av skilda slag och samarbetat med många av Sveriges främstamusiker och artister som exempelvis; Svante Henryson, Dan Laurin, Mikael Samuelson, Lill Lindfors, Jeanette Köhn och Margareta Bengtson.
 
Han har också undervisat på Musikhögskolan i Piteå i improvisation och musikalisk kommunikation.
 
Som kompositör har han utforskat gränslandet mellan olika genrer i bl a ”Nude ants dance” 2003, ”The Albatross Suite” 2006 och senast 2016 i ”Pyramus och Thisbe” skrivna för Jazzpianotrio och Kammarorkester.
 
Sedan 2002 är Simonsson anställd som pianist i improvisationsgruppen ”Trio X of Sweden” vid Musik i Uppland (Uppsala).
 
Lennart var en av SKAP-pristagarna 2022 med motiveringen:
'Med bakgrund i jazz, klassisk musik och som organist är Lennart Simonsson en av Sveriges mest lyskraftiga pianister. Oavsett om han komponerar för pianotrio, kammarorkester, blåskvartett eller för barn är hans projekt alltid lika imponerande. En av det svenska musiklivets mest rutinerade och briljanta aktörer.'
 
Om Anna Widing
Anna Widing är sångerska, skådespelerska och musikalartist, utbildad på StDH och Teaterhögskolan i Stockholm samt Balettakademien i Göteborg. Sedan 1997 har hon som scenkonstnär rört sig mellan genrer som musikal, teater, film och TV.
 
Inom musikal och teater har hon bl a spelat Maureen i den svenska originaluppsättningen av RENT på Göta Lejon och Göteborgsoperan och diverse andra roller i uppsättningar på scener som Chinateatern, Oscarsteatern, Malmö- och Wermland Opera.
 
Hon har också medverkat i flera film- och TV produktioner, bl a i långfilmen Förtroligheten. I Melodifestivalen har hon deltagit två gånger med electrobandet Pay TV.
 
Sin egenproducerade soloföreställning ’Det som håller oss vid liv’ med tolkningar av Peter LeMarcs låtar har hon spelat på Mosebacke, Klara Soppteater och Uppsala Stadsteater.
 
Numera fokuserar hon gärna på sång i konsertant form, ofta i samarbete med Lennart.
 
Sedan flytten till Film Prästgård nordost om Uppsala 2014 jobbar hon som sångerska, skådespelerska och smyckesdesigner, men även som dramacoach, regissör och danslärare.
Mellis
Börja helgen redan kl 15.00 då dörrarna öppnas och restaurangen serverar mellis.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Barnens Foajé: Min magiska trädgård, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj