Vill du äta god mat, lyssna på bra musik eller gå på en underhållande föreställning? Här hittar du en rad olika shower och evenemang som anordnas i Örebro under våren.

Oavsett om du vill underhållas, inspireras eller smaka på något gott finns det något för dig när Örebros evenemangsvår drar igång. Nedan hittar du en beskrivning av några av de mest populära eventen.

Pernilla Wahlgren har hybris – 2 april

I början av april är det dags för Pernilla Wahlgrens hyllade show att ta plats på Conventum Arena i Örebro. Förbered dig på en kväll full av skratt med en föreställning som är fullspäckad med musik, parodier och sketcher. Showen drar igång klockan 17.30 och håller på i ungefär två timmar.

Tiomila – 6-8 maj

För dig som vill utmana dig i en klassisk tävling (eller kanske bara se andra som gör det?) rekommenderar vi ett besök på orienteringstävlingen Tiomila. Här tävlar varje år tusentals deltagare i olika klasser, och i år är det Örebro som står som värd.

Trädgård och uteliv på Dylta Bruk – 7-8 maj

På den populära trädgårdsmässan på Dylta Bruk har du chans att få inspiration, tips och idéer inför vårens och sommarens trädgårdsliv. På plats finns olika utställare, profiler och föreläsare som kan hjälpa dig att kickstarta våren i din trädgård.

Behöver du en ny gräsklippare? Kolla gärna in Tobuy.com – här hittar du många olika modeller från välkända varumärken. Följ länken nedan och jämför både robotgräsklippare och handdrivna maskiner.

Se alla gräsklippare hos Tobuy.com

Örebro Comedy Club, Messiah Hallberg – 11 maj

I mitten av maj får Örebro Comedy Club besök av den populära komikern Messiah Hallberg. Han har bland annat medverkat i tv-program som Parlamentet och Raw Comedy Club, och nu är det alltså Örebros tur att bjudas på underhållning. Showen tar plats på kulturhuset onsdagen den 11 maj klockan 19.30.

Smakrika Örebro – 5-6 juni

I samband med Sveriges nationaldag anordnas evenemanget Smakrika Örebro. Här deltar ett 30-tal av Örebros restauranger, där du kan köpa exklusiva smakportioner. Evenemanget kräver inga biljetter, utan mat och dryck köps på plats på respektive restaurang.