Pausa shoppingen, promenaden eller upptäcktsfärden i Örebro med en god fika på något av stadens caféer. Mätta magen med lättare luncher eller matiga smörgåsar.

Örebro har ett stort utbud av caféer med allt ifrån lätta luncher till matiga smörgåsar. Här nedan har vi listat några populära favoriter. Passa på att njuta av nybakat fikabröd och rykande kaffe från något av caféerna nedan nästa gång du besöker Örebro.

Sveas Bageri

På Stortorget i Örebro finns Sveas Bageri, ett café som först grundades i Kumla år 1940. Caféet på Stortorget öppnade 2014 och här kan man njuta av goda bakverk, smörgåsar, äkta italiensk glass och annat gott i en klassisk och mysig miljö. Sjunk ner i dom stora skinnsofforna med en god kopp kaffe eller beställ fikat via internet – och hämta själv upp det i bageriet dagen därpå. De erbjuder även fototårtor – dvs tårtor med egen bild.

Gatuadress: Stortorget 17, 702 11 Örebro
Hemsida: https://sveasbageri.se
Instagram: sveasbageri
Telefon: 019-186633

Lill-Annas Bageri

Lill-Annas Bageri finns på två platser i Örebro – på Vasagatan 13 samt i ena tornet på Örebro Slott! På menyn finner man frallor, limpor och annat matbröd som bakas med egen surdegskultur och med råvaror av hög kvalitet.

På menyn hittar man bland annat smörgåstårtor och smörrebröd för den som vill mätta magen lite extra och är man sugen på något sött finns kaffebröd och konditorivaror i olika modeller.

Gatuadress: Vasagatan 13, 702 10 Örebro samt Kansligatan 1, 703 61, Örebro
Hemsida:  http://lill-anna.se/lill-annas-butik-cafe/
Instagram: cafelillannas
Telefonnummer till växel: 019-58 32 00

Vasa Konditori

På Vasa konditori har man bakat bröd och söta bakverk i över 50 år. Varje natt bakas och gräddas nytt bröd för att gästerna ska kunna njuta av färskt och nybakat – vare sig man väljer en smörgås eller en klassisk kanelbulle.

Vasa konditori finns på Vasagatan 15 samt på Säljarevägen 1 och man erbjuder, förutom fika på plats i trivsam miljö, även leveranser och avhämtning.

Gatuadress: Vasagatan 15, 701 10 Örebro samt Säljarevägen 1, 701 36 Örebro
Hemsida: https://vasakonditori.se
Instagram: konditorivasa
Telefonnummer: 019–6113255

Café Java

På Café Java kan man njuta av frukost, lättare luncher och gott fika i form av både smörgåsar och sött fikabröd, så som bullar och bakelser. Man lägger även stort fokus på att servera kaffe utöver det vanliga – gjort på hundraprocentiga arabicabönor från Indien och Guatemala. Välj en intensiv espresso, en mild latte, en av caféets goda kaffedrinkar eller bara en ”slät kopp”.

Njut av lunchen eller fikat på plats i den egna lokalen på Kungsgatan 9 eller beställ för avhämtning om det passar tillfället bättre.

Gatuadress: Kungsgatan 9, 702 11 Örebro
Hemsida: https://www.cafejava.se
Instagram: javaorebro
Telefonnummer: 019–6783232

Gamla Örebro Café & Konferens

Njut av en god fika eller lunch i gammaldags och klassisk miljö på Gamla Örebro Café & Konferens. Här serveras a la carte luncher alla dagar i veckan men för den som bara är fikasugen finns bakverk i klassiska former, så som syltgrottor, kanelbullar och chokladbollar.

På sommaren håller man dessutom öppet i den egna glassboden där man kan välja mellan flera spännande smaker från Götlunda Glass.

Gatuadress: Bertil Waldéns gata 14, 702 15 Örebro
Hemsida: https://gamlaorebro.se/
Instagram: gamlaorebro
Telefonnummer: 070–3008540


Gammal stadsmiljö i Örebro.   Foto: Heinz-Joerg Kretschmer