Saknar du att umgås med vänner och familj? Satsa på en utomhusaktivitet! Här har vi samlat ett antal roliga aktiviteter med alternativ för både äldre och yngre.

Efter en lång vinter och ett omvälvande år är våren äntligen på väg. Vad passar då inte bättre än att hitta på något roligt tillsammans med vänner och familj utomhus? I Örebro finns någonting för de flesta, och nedan kan du ta del av ett axplock av aktiviteter som staden har att bjuda på.

Paintball är en populär aktivitet när det exempelvis är dags för svensexa/möhippa eller en kick-off med jobbet. I Örebro hittar du flera banor att välja på. Bland annat anordnar Chaos Event paintball i Norra Bro strax utanför city. Här finns även andra utomhusaktiviteter att roa sig med! Du kan också köra paintball hos Örebro paintball, som även det ligger strax utanför staden.

Om du är ute efter en lite lugnare aktivitet kanske golf kan vara ett bra alternativ? Hos den familjära klubben Kårsta Golfklubb hittar du möjlighet att spela för såväl elit som junior och senior. Här bjuds du på natursköna omgivningar och en aktivitet som innebär är alldeles lagom avstånd mellan deltagarna.

Sugen på att åka skidor? Besök Sörbybacken fem minuter utanför centrum. Här finns möjlighet att hyra skidutrustning om du inte ha egen, och det finns också både skid- och snowboardskola för barn. Tänk på att du kan behöva boka tid i backen med tanke på rådande omständigheter.

Vid Sörbybacken hittar du även flera aktiviteter som tar plats på hög höjd. Välj mellan att antingen ge dig ut i höghöjdsbanorna eller att glida fram mellan trädtopparna i en ziplinebana. Liksom paintball är detta ett perfekt alternativ att exempelvis ge sig på tillsammans med kompisgänget eller med kollegorna.

Tänk på! Vissa av evenemangen kan påverkas av rådande restriktioner gällande covid-19.