Vill du njuta av god mat och dryck eller gå på en härlig sommarkonsert? Vi har sammanställt en rad evenemang och shower som genomförs i Örebro i sommar – kolla in utbudet och se om det finns något för just dig!

Oavsett om du är sugen på att lyssna på bra musik eller utmana smaklökarna finns det någonting för dig i sommar. Nedan kan vi presentera några av de mest populära händelserna i Örebro denna sommaren.

Smith & Thell – 4 juni

Den svenska popduon Smith & Thell åker på sommarturné, och stannar bland annat till i Örebro. Den 4 juni tar de plats på scen i Stadsträdgården och bjuder på en konsert som drar igång vid klockan 18.00.

Gin & Tonic Festival – 1-2 juli

På denna, helt nya, festival lyfts svenska tillverkare och destillerier fram och får visa upp sina drycker. Här kommer också Gin & Tonic Awards anordnas för första gången. Festivalen tar plats på Dylta Bruk och pågår under två dagar.

Peter Jöback – 23 juli

Peter Jöback har fyllt 50 år och precis firat 40 år som artist – detta firar den folkkäre artisten med att åka på sommarturné. Han kommer att ta plats på en hel del scener runt om i landet, och i slutet av juli är det Örebros tur. Konserten drar igång klockan 18.00 den 23 juli i Stadsträdgården.

Wadköpings matmarknad – 13-14 augusti

Är du sugen på att njuta av lokal mat och dryck? På Wadköpings matmarknad kan du ta del av utbudet hos lokala matproducenter, och kan bland annat smaka på ost, kött, glass och honung. Marknaden går av stapeln den 13 till 14 augusti i de mysiga kvarteren i Wadköping.

Tomas Ledin sommarturné – 19 augusti

Inget säger väl sommar och sol som en konsert med Tomas Ledin? I sommar ger han sig ut på turné, och på fredagen den 19 augusti har turen kommit till Örebro och Gustavsvik. Här får du uppleva en somrig konsert där du får njuta av alla Tomas Ledins klassiska hits.