Oavsett om du är sugen på att lyssna på bra musik eller utmana smaklökarna finns det någonting för dig i sommar. Här kan vi presentera några av de mest populära händelserna i Örebro denna sommaren.

Vill du njuta av god mat och dryck eller gå på en härlig sommarkonsert? Vi har sammanställt en rad evenemang och shower som genomförs i Örebro i sommar – kolla in utbudet och se om det finns något för just dig!

58 meter upp med Jan Johansen – 16 juni

I mitten av juni bjuds på en intim konsert av Jan Johansen när artisten uppträder på Svampens skybar. Jan Johansen vann befolkningens hjärta på 1990-talet när han slog igenom Melodifestivalen, och har sedan dess legat bakom en mängd populära låtar.

Johan Glans – 30 juni

Efter flera år utan turnerande ger sig nu Johan Glans ut på en efterlängtad Sverigeturné. Under turnén besöker han ett 20-tal orter, och den 30 juni har turen kommit till Örebro. Uppträdandet kommer att ske i Stadsparken.

Gin & Tonic Festival – 30 juni - 1 juli

På Gin & Tonic festival får du chans att möta bryggerier och personer bakom några av landets mest välrenommerade gin och tonics. Festivalen tar plats på Dylta Bruk och pågår under två dagar.

Nordman – 14 juli

Den folkkära gruppen Nordman behöver knappast någon närmare presentation, och har i år bland annat varit aktuella i Melodifestivalen. Den 14 juli uppträder de på Stadsträdgården i Örebro och kommer att bjuda på en rad välkända låtar.

Wadköpings matmarknad – 12-13 augusti

Är du sugen på att njuta av lokal mat och dryck? På Wadköpings matmarknad kan du ta del av utbudet hos lokala matproducenter, och kan bland annat smaka på ost, kött, bröd och praliner. Marknaden går av stapeln den 12 till 13 augusti i de mysiga kvarteren i Wadköping.