Torsdag
10
Oktober 2024
Kulturkvarteret VOLYMEN Örebro

Hitta hem

Du behöver inte berätta att du är judinna! Orden har följt Gisela Nilsson genom livet. Vad var hennes mamma så rädd för? De bodde ju i Sverige.
-
Taänk att nästan en hel nation vill att du ska dö?. Inte bara några taskiga klasskamrater utan miljontals människor som vill att du ska avhumaniseras och utrotas på det mest brutala saätt. Bara för att du är jude.
Gisela Nilsson gestaltar sin mammas resa från Budapest till lägret Bergen Belsen och sedan vidare till Sverige. Men hon låter också publiken få ta del av sin egen inre resa. En resa för att förstå sitt judiska arv och konfrontera smärtan det inneburit att följa i sin mammas fotspår. Och att öppna dörren för att blottlägga den främlingsfientlighet som fortfarande hotar idag. Hitta hem tar oss genom lager av förtvivlan, hopplöshet och omänsklighet. Det nattsvarta blandas med en intensiv beslutskraft att överleva. Men pjäsen handlar lika mycket om styrka där Giselas berättelse kantas av både värme och humor liksom modet att våga berätta.
Hitta hem hade sin urpremiär 1 mars 2022 på Teater Västernorrland.
Medverkande:
Gisela Nilsson
Rullstolsplatser Kontakta Kulturkvarteret i Örebro. Mejla till; [email protected]
Längd: 120 min
Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Biljetter & tider

Torsdag 10 Oktober 2024 18:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

76 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturkvarteret VOLYMEN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Hitta hem, Kulturkvarteret VOLYMEN

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj