Söndag
15
December 2024
Örebro Konserthus Örebro

Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen!
Förundras av en vacker saga om unga Claras äventyr, fylld av spännande berättelser. Pjotr Tjajkovskij förvandlade om den klassiska berättelsen till den populäraste baletten i världen 1892.
Idag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition; denna föreställning sätts årligen upp på teater- och operascener världen över. Dansens universella språk är förståeligt för all publik utan översättning - från scenen kommer historien om en tjejs bräckliga dröm presenteras. Kampen mellan gott och ont, där kärleken alltid vinner.
Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Följ med på ett fantastiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av en strid med råttor och möss som är större än livet och förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga.
Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.
"Nötknäpparen" är idealisk som första balett för barn att bekanta sig med. Både små åskådare och vuxna balettälskare kommer att erbjudas en känsla av beundran för skönhet och salen kommer fyllas med julstämning!
Marius Petipas klassiska koreografi kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer såsom vinnare av internationella balettävlingar och People's Artists of Ukraine. Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket". De stödjer ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Nötknäpparen turneras i Norge, Sverige och Danmark.
Längd: 2 tim inkl. paus
Rullstolsplats bokas på telefon 0771 70 70 70 samt 019 766 62 00
Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat.
Vid inställt eller flyttat evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Biljetter & tider

Söndag 15 December 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

April