Moderna Museet

Exercisplan 4 • Stockholm

I 50 år fördes diskussionen om att uppföra ett museum där man kunde ställa ut samlingarna av 1900-talskonst som då bevarades på Nationalmuseum. 1958 öppnades äntligen Moderna Museet dörrarna för allmänheten, där man i nuläget finner en av världens största och förnämsta samlingar av konst från 1840 och fram till idag.

Museets samling består av moderna och samtida konstverk av både nationella och internationella konstnärer. Här finner man verk av bland andra Pablo Picasso, Salvador Dali, Henri Matisse, Niki de Saint Phalle, Edvard Munch och Robert Rauschenberg.
Moderna Museet anordnar också spännande aktiviteter för barn och familjer. ”Det arkeologiska äventyret” låter barn få vara arkeologer för en stund när man letar efter spår, löser kluriga uppgifter och listar ut en bildgåta. För de allra minsta finns babyvisning där man i lugn och ro upptäcker utställningarna. Visningen avslutas med pyssel. Familjesöndag är en riktig höjdpunkt! Under dagen får man se på konstverk och sedan måla, rita och skulptera i Verkstan. För att få ut så mycket som möjligt av Moderna Museet rekommenderas en guidad rundvisning av någon aktuell utställning.

Moderna Museets restaurang ligger vackert beläget högt upp i byggnaden med en otrolig utsikt över Stockholm. I köket står stjärnkocken Malin Söderström och tillagar mat av absoluta världsklass. Här njuter man av allt från en god smörgås och fräsch sallad till en trerättersmeny. Espressobaren finner man vid museets entré och här bjuds det på kaffe av alla dess slag och läckra sötsaker.

Tipsa oss om ändringar. Kontakta [email protected]

Liknande aktiviteter i Stockholm

Djurparker
Friluftsmuseum/Ekomuseum
Museum +
Historiska byggnader
Museum
Sightseeing/guidade turer +

Liknande aktiviteter nära Stockholm - inom 50km

Aktiviteter för 2
Museum
Parker/Trädgårdar +

Aktuellt på Moderna Museet