Fotografiska

Stadsgårdshamnen 22 • Stockholm

En diskussion om att öppna ett fotografiskt museum i Sverige hade förts i närmare 70 år men det var inte förrän bröderna Jan och Per Broman tog tag i saken som det hela blev verklighet 2010.

Fotografiska ligger beläget på Stadsgårdskajen i en Ferdinand Boberg-ritad byggnad från tidigt 1900-tal. Man har sedan starten arrangerat utställningar med verk av välkända namn som Annie Leibovitz, Anton Corbijn, Nick Brandt, Robert Mapplethorpe och Sarah Moon.
Den 5 500 kvadratmeter stora byggnaden huserar flera utställningssalar, café, restaurang, butik och galleri och man erbjuder utöver utställningar även fotokurser, föreläsningar och workshops. Varje år anordnas upp till 20 olika utställningar som besöks av drygt 500 000 personer. Med sina utställningar vill man likaväl hylla de stora fotograferna som lyfta fram nya namn. Man vill vara ett ansikte utåt i världen för svensk fotokonst samt ge samhället kunskap om internationell fotokonst.
Det är inte bara fotografierna som är värt besöket på Fotografiska i Stockholm. Den populära bistron är något alldeles extra! Här sitter man högst upp i byggnaden med panoramautsikt över Gamla Stan, Skeppsholmen och Djurgården. Njut av en storslagen brunch på helgerna, en lätt lunch tillagad efter säsong eller en läcker middag under kvällstid. Menyn är skapad och inspirerad av stjärnkocken Paul Svensson och tillagas till stor mån av ekologiska och närproducerade råvaror.

Tipsa oss om ändringar. Kontakta [email protected]

Liknande aktiviteter i Stockholm

Djurparker
Friluftsmuseum/Ekomuseum
Museum +
Historiska byggnader
Museum
Sightseeing/guidade turer +

Liknande aktiviteter nära Stockholm - inom 50km

Aktiviteter för 2
Museum
Parker/Trädgårdar +

Aktuellt på Fotografiska