• Evenemang idag
18-19
Jan 2020
S:t Nicolai kyrka Örebro

I skenet av svavelstickorna

H.C. Andersens välkända saga blir musikal i S:t Nicolai kyrka.
I skenet av svavelstickorna- En nyskriven musikal om skillnaden mellan innanför och utanför. Barnkören Tonfjärilarna, Rinkabykören, Stråkkvartett.

I rollerna: Noralin Rudin - flickan, Elisabeth Schöllin - mormor, Lars-Göran Holmgren - farfar, Emma Farnebo och Ester Dobreff Hägg - barnbarn.
Musik och manus: Mirjam Blomberg och Ester Blomberg.
– Det är en musikal om en flicka i utsatthet, om människors välvilja och varma relationer som når över alla gränser, säger Mirjam Blomberg, som är musikpedagog i Nikolai församling och skrivit musikalen tillsammans med dottern Ester.
”SKILLNADEN MELLAN ATT VARA INNANFÖR OCH UTANFÖR”
Mirjam och Ester Blomberg tar avstamp i H.C. Andersens ”Den lilla flickan med svavelstickorna” – den berömda sagan om en fattig flicka som går ut barfota i snön på nyårsafton för att försöka sälja svavelstickor.
– Musikalen handlar om skillnaden mellan att vara innanför och utanför, säger Mirjam Blomberg. Vi växlar mellan sagans värld och en nutida verklighet där en farfar sitter och läser sagan för sina barnbarn. Till slut är barnbarnen också med och påverkar handlingen i sagan och slutet är ett annat än H.C. Andersens original.
10 kr av biljettpriset går till Act Svenska Kyrkans julinsamling som handlar om alla flickors rätt till ett värdigt liv.
Tider:
Insläppstid: 30 minuter innan start.
Spellängd: 45 min.
Åldersgräns 4 år.
Mer info: www.svenskakyrkan.se/orebro/nyheter/svavelstickorna

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

360 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(S:t Nicolai kyrka). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. I skenet av svavelstickorna, S:t Nicolai kyrka

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari