• Evenemang idag
Söndag
5
April 2020
Örebro Konserthus Örebro

MEQ - nutida jazz med toppmusiker

MEQ
Mikael Godée är välkänd svensk jazzmusiker som återfinns i band som Änglaspel och Corpo. Eve Beuvens är en av Belgiens mest intressanta jazzmusiker med sitt intelligenta och nyskapande sätt att musicera. I det musikaliska mötet mellan dem uppstår det något alldeles speciellt och vackert som förstärks tillsammans med de karismatiska och lyhörda musikerna Johan Birgenius och Magnus Bergström.

Sagt i pressen:
”I mötet mellan Mikael Godées varmt lyriska sopransax och den belgiska pianisten Eve Beuvens egensinniga och infallsrika pianospel uppstår en ljus och spirituell samtidsjazz av bästa märke, mjukt buren av Magnus Bergströms bas och Johan Birgenius trummor”
Ulf Johanson, GP
"Kvartettens improvisationer är som ett buljongkok där man anar ben och styckningsdelar virvla runt i grytan. Alltid välhållet, kontrollerat och med underbar arom" Mats-Arne Larsson, Nerikes Allehanda
Örebro Musikkår
Denna kväll kommer även Frälsis till Jazz & Blues Club i konserthusets foajé.
Örebro musikkår har funnits sedan 1890 och har i alla år förvaltat frälsningsarméns rika musiktradition. På söndagarna ackompanjerar musikkåren församlingssången på ”Frälsis”, men i kvällens konsert får en ny publik ta del av musiken.
Kåren bjuder på klassisk frälsisrepertoar, men också några för kvällen nyskrivna arrangemang, framförda tillsammans med en jazzkvartett från Örebro bestående av Daniel Björnmo, Sven Brengesjö, Mikael Linder och Kristoffer Sjöberg.
Paus: 15 min
Konserten slutar 22.00
Detta är en stå och sittplatskonsert men sittplatser är i begränsat i antal. Först till kvarn. Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. MEQ - nutida jazz med toppmusiker, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj