• Evenemang idag
Fredag
17
April 2020
Örebro Teater Örebro

Edward Albee´s Vem är rädd för Virginia Woolf

Det är sent på natten. George vill sova. Men Martha har bjudit in två halvfrämlingar på efterfest. Det är upprinnelsen till vad som blir en brinnande natt av raffinerade förödmjukelser och livsfarliga lekar. Genom våld, förnedring och verbalt sparrande – i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner – undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se de destruktiva mönstren inom oss själva.
Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? hör till den moderna litteraturens allra största klassiker och är en av västvärldens mest uppskattade dramer och filmatiseringen med Elizabeth Taylor och Richard Burton fick fem Oscarsstatyetter.
På Örebro länsteater syns i rollerna som George och Martha, Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf. Det yngre paret spelas av Hans–Christian Thulin och Maria Simonsson. Pjäsen regisseras av Örebro länsteaters konstnärliga ledare, Rikard Lekander. Han har tidigare regisserat på de flesta större teatrar i Sverige och har stått bakom flertalet publik och kritikersuccéer genom åren. På Örebro länsteater har han tidigare regisserat En slavisk dans, 2015. Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? blir det första han regisserar sedan han tillträtt som konstnärlig ledare på teatern.

Biljetter & tider

Fredag 17 April 2020 18:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

1270 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Edward Albee´s Vem är rädd för Virginia Woolf, Örebro Teater

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April