5-6
Nov 2016
Örebro, Kulturhuset, A-salen Örebro

Dia Psalma, Asta Kask och De Lyckliga Kompisarna

Dia Psalma, Asta Kask och De Lyckliga Kompisarna i Örebro nu på lördag!

Sveriges äldsta musiktidning Close-Up Magazine fyller 25 år 2016. Det firas med turnén Close-Up Made Us Do It med Dia Psalma, Asta Kask och De Lyckliga Kompisarna som kommer till Örebro och Kulturhusets A-salen den 5 november

BILJETTER UTE NU!
http://goo.gl/FxkZnC

MER INFO
http://closeupmagazine.net/madeusdoit/

Åldersgräns 18 år.

-----------------------------

DIA PSALMA
Man brukar tala om framgångssagor. För Dia Psalma var det snarare en framgångsnovell. Prologen var så kort att den hade övergått i en epilog innan man ens hunnit sätta sig in i historien. För att illustrera exakt hur snabbt allting gick, några hållpunkter: bandet bildas 1993, släpper fullängdsdebuten ”Gryningstid” 1994, uppföljaren ”Efter allt” 1995, samlings­plattan ”Sell out” 1996 och säger sedan tack och adjö 1997. Då har de hunnit sälja omkring hundratusen plattor, spela i varenda folkpark i hela Sverige – och ätit mosbricka på vartenda Sibyllakök som kan nås med buss – och stått på landets största festivalscener.
Dia Psalma råkade fälla ut vingarna precis när det blåste upp till storm och fann sig snart på höjder de knappt vågade blicka ner från.
– Nästan samtidigt som ”Gryningstid” släpptes började radion spela lite brutalare musik, berättar sångaren och gitarristen Micke ”Ulke” Johansson i en artikel i Close-Up Magazine. Skivan kom ut väldigt lägligt och jag minns att det redan under inspelningen fanns ett stort förhandsintresse. Vi fick rapporter om att den var förbeställd i tusentals exemplar. ”Nej, det är inte sant, lägg av!” Vi var alldeles chockade. ”Hur kan det vara möjligt?” Än i dag är jag förvånad över att den sålde så mycket.

ASTA KASK
I över 35 år har Asta Kask levererat svensk punk med ena foten i hardcore och den andra i trallpunktraditionen.
Törebodabandet startades redan 1978. Under årens lopp har medlemmar bytts ut, men gjutet som cement i hela Asta Kasks själ står deras outtröttliga sound: stenhård, politisk och alltid lika högljudd punk och hardcore.
35 år, ett uppbrott och en återförening senare står Asta Kask nu åter på scener runtom i Sverige för att leverera den musik som gjort dem till en sådan vital del av den svenska punkscenen.

DE LYCKLIGA KOMPISARNA
De Lyckliga Kompisarna, ofta förkortat DLK, var ursprungligen verksamt åren 1989–1997 och återbildat sedan 2008. De Lyckliga Kompisarna var ett av de band som vid 1990-talets början utgjorde ”den andra punkvågen”. Deras mest kända alster är låten ”Ishockeyfrisyr” (vardagligt kallad ”Hockeyfrilla”).
Den drivande kraften är sångaren Mart Hällgren, som under årens gång också spelat olika instrument i bandet. År 1989 bildade han De Lyckliga Kompisarna tillsammans med Björn Gunér. Bandets namn hämtades från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen: i en text omnämndes ett sovjetiskt band som på ryska hette just De Lyckliga Kompisarna.
”Bara tiden är ny” heter kvartettens senaste album, som släpptes i höstas.

I siffror

214 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

2073 st

har besökt evenemanget på Örebro.com

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Augusti