Lördag
23
April 2016
Club 700 Örebro

Refused

Du kan också köpa biljetten över disk på Najz Prajz eller Direkten Nöje på Drottninggatan i Örebro.

År 2012 kom beskedet som slog ner som en bomb i musikvärlden. Refused, ett av Sveriges mest inflytelserika rockband, skulle återförenas. Under de senaste åren har Refused återigen tagit festivalscener världen över i besittning och i somras släpptes bandets första album på 17 år – Freedom. Refused är i allra högsta grad vid liv och det står nu klart att bandet kommer göra åtta nedslag på svensk mark under våren 2016. Vi säger grattis på förhand till alla som lyckas knipa en biljett.

Efter att ha bildats i Umeå 1991 slog Refused igenom i mitten på nittiotalet och med sitt tredje album The Shape of Punk to Come (1997) skapade de en certifierad klassiker. Den hardcorepunk som bandet gjort sig kända för blandades med influenser från bland annat post-punk, jazz och techno – tillsammans med uttryckt politiska texter. The Shape of Punk to Come räknas än idag som ett av historiens mest inflytelserika punksläpp. Med en ständig vilja att utvecklas och återuppfinna sig själva och sin musik har Refused förblivit ett av Sveriges viktigaste band, likväl som en storslagen och explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder. På senast släppta Freedom jobbade bandet med bland andra producenterna Nick Launay (Arcade Fire, Nick Cave & The Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs) och Shellback (främst känd för sitt samarbete med Max Martin och artister som Taylor Swift, Ariana Grande och P!nk).

Resultatet? Ett av årets bästa och mest hyllade album från ett av Sveriges absolut viktigaste band.

DOLORES HAZE
Megahypen och P3 Guld-vinnarna Dolores Haze backar upp som support till Refused i Örebro!

Dolores Haze har gått från 0 till 100 direkt och på mindre än ett år blivit ett av landets mest omtalade band. I November släpptes debutalbumet “The Haze is Forever” som belönades med pris för årets rock på P3 Guld Galan. Dolores Haze har ett hektiskt 2015 bakom sig. De har hyllats av Iggy Pop i BBC, blivit utslängda från sina egna spelningar, intagit brittiska festivaler, hyllats av alla från DN till Vice, the Guardian och Stereogum samt övertygat en brittisk journalist att Fuck faktiskt är ett ganska vanligt Svenskt förnamn.

Dörrar: 19:00
Refused: 20:00
325kr + avgift
18-år

I siffror

202 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1132 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Club 700). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Refused, Club 700

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Augusti