Nu har Örebro fått ny julbelysning på gator och torg.

Du kanske har märkt att stadskärnan lyser lite extra denna vinter? I år har City Örebro tillsammans med lokala fastighetsägare skruvat upp volymen rejält när det kommer till julbelysning. Längs med hela Järnvägsgatan sträcker sig 78 ljusbeklädda träd upp mot skyn och på Kungsgatan har nya röda bollar och belysning i träd satts upp. 

På Järntorget har flera träd fått klotlampor och på Stortorget är nästan alla stora träd ny belysning i år. Stortorget är som vanligt också platsen för stadens julgran som denna jul pyntats lite extra med röda kulor och en stor stjärna. Dessutom har torget fått en nyhet i form av ett kärleksträd. Vid Våghustorget har alla träden fått klotlampor och dagen innan julafton kommer en stor julkula pryda torget.

- Årets satsning tror vi kommer locka både örebroare och besökare att mötas i stadskärnan och göra Örebro mer vintrigt och vackert oavsett när man vistas där. Denna investering ger pengarna tillbaka i form av fler besökare, ökad försäljning, och ökade skatteintäkter. Det kanske viktigaste är att stadskärnan upplevs tryggare och trevligare och att alla är välkomna oavsett storlek på plånboken, säger Stina Storm avslutningsvis.