• Evenemang idag
Torsdag
29
Februari 2024
Örebro Konserthus Örebro

Amerika

När vi nu har glädjen av att få den lysande amerikanske dirigenten Ryan Bancroft på podiet så ägnar vi kvällen åt musik från hans hemland. Coplands musik till baletten Appalachian Spring räknas som en modern klassiker – och som man kan förvänta sig är det musik med rörelse och liv, inspirerad av amerikansk folkmusik. Även Charles Ives Three places in New England söker inspiration från folkmusiken och tar för sig att måla en bild av amerikanska ideal, liv och patriotism ur nittonhundratalets tidiga år. Caroline Shaw är en högst nu levande tonsättare vars verk Entr’Acte för stråkar är ljuvlig, sökande musik som finner sin inspiration från Haydn.
Caroline Shaw
Entr’Acte ca 12 min
Charles Ives
Three Places in New England ca 20 min
Paus ca 25 min
Aaron Copland
Appalachian Spring ca 25 min
Medverkande:
Ryan Bancroft dirigent
Svenska Kammarorkestern
Introduktion kl. 18.00 i repsalen. Fritt inträde
Bordsbokning Bordsbokning i Foajérestaurangen
Rullstolsplats Bokas på telefon 0771 70 70 70 alt. 019 766 62 00 (tisdagar + torsdagar 10.00-12.00) samt i biljettkassan på Kulturkvarteret i Örebro.
Insläpp konsertsalen ca 18.40
Paus ca 20 minuter
Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Amerika, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj