• Evenemang idag
Fredag
8
December 2023
Örebro Konserthus Örebro

Barnens Foajé: Konsertburkar

LISA & THOMAS KONSERTBURKAR
Lisa & Thomas har hittat slängda burkar ute i skogen som de har tagit hand om. Plötsligt upptäcker de att det finns musik i burkarna! Med instrument såsom saxofon, basklarinett, sång och piano tar Lisa & Thomas med publiken på upptäcksfärd i konsertburkarnas magiska värld.

 
Under föreställningens gång öppnas de olika konsertburkarna med barnens hjälp. En gammal glasflaska blir till ett instrument när Thomas blåser liv i den, och Lisa sjunger en vemodig blues om en hel potatisfamilj som någon har slängt. Varför slängs det mat? Kan vi använda slängda prylar på ett nytt sätt? Att på ett enkelt sätt skapa medvetenhet kring återbruk och miljö är en röd tråd i föreställningen.
 

Med rörelser, sång och möjligheten att styra en del av handlingen interagerar barnen genom föreställningens gång.
 

Lisa Östergren har varit bandledare i den flerfaldigt grammisnominerade barnjazz-gruppen Familjen Svängsson i över 20 års tid. Utöver det har hon bland annat varit en av medlemmarna i acappella-gruppen The Real Group. 
 

Thomas Backman har jobbat med artister inom ett brett spektrum allt från Georg Riedel till Miss Li. Thomas senaste kritikerrosade soloalbum When Light Is Put Away belönades med Manifest-priset för Årets Jazz 2022.
 
Lisa och Thomas genrebredd visar sig i deras föreställning då barnen blir presenterade för såväl visa som blues, jazz och disco. Föreställningen skapades under vintern 22/23 då gruppen tilldelades Region Stockholms musikresidens i Vaxholm.
Mellis
Börja helgen redan kl 15.00 då dörrarna öppnas och restaurangen serverar mellis.

Biljetter & tider

Fredag 8 December 2023 16:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Barnens Foajé: Konsertburkar, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December