• Evenemang idag
Söndag
12
November 2023
Wirénsalen Örebro

En resa med Närkesamlingen del 10

En resa med Närkesamlingen del 10.
Den tionde och avslutande konserten i serien En resa med Närkesamlingen. En resa med Närkesamlingen pågår under 2022 och 2023 med olika konstellationer och på olika ställen i Örebro och Närke. På denna konsert medverkar Olof Ericsson, Karl Magnus Jansson och Anders Norudde - multiinstrumentalist och en legend i svensk folkmusik."

Närkesamlingen, även kallad Pehr Anderssons notbok, från 1731 är en av de allra äldsta svenska notböckerna för folkmusik och den med marginal äldsta i Svenska Folkmusikkommissionens samlingar. Notboken är en pärla som dragit till sig allt större intresse på grund av de fina och i vissa fall unika låtarna. Närkesamlingen innehåller 138 låtar – 102 pollonesser, 32 menuetter och fyra kontradanser.
”En resa med Närkesamlingen” är ett initiativ av Olof Ericsson och stöds av Örebro Läns Folkmusikförbund, Länsmusiken (Örebro Konserthus/Svenska Kammarorkestern), Stiftelsen Längmanska Kulturfonden, Nikolai församling - Svenska kyrkan i Örebro och Kungliga Musikaliska Akademien/Sten Frykbergs fond. Konserterna spelas in för att sprida den här fina musiken vidare och därmed bidra till att levandegöra vårt kulturarv.
Längd; 1 tim 30 min inkl. 20 minuters paus
Onumrerade sittplatser, Wirénsalen

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

57 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Wirénsalen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. En resa med Närkesamlingen del 10, Wirénsalen

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December