• Evenemang idag
Onsdag
7
September 2022
Örebro Konserthus Örebro

Distant light

DISTANT LIGHT- koreografi Lena Josefssson (1956-2020)
En föreställning om en resa igenom livet och relationer mellan människor. Starka och djupa känslor som glädje, kärlek och sorg tolkas igenom musiken och dansen. Vad är meningen med livet när man är barn, vuxen och när man bli äldre. Hur kan vi relatera, förstå och stötta varandra? På vilket sätt fortsätter livet när vi inte längre finns och hur lever vi vidare i minnena av andra?

I Distant light lät sig Lena Josefsson inspireras av Peter Wasks starka musik. Hon hade en vision om att blanda dansare, barn och äldre. De fick representera livets olika skeden och förbindelsen mellan dåtid och framtid. Liksom i tidigare verk hämtade Lena idéer från konstnären Christian Boltannskys arbete med den mänskliga existensens upplösning, tid relationer.
Talai gasma (distant light) av Peteris Vasks (f.1946)
1996 började den lettiske tonsättaren Peteris Vasks arbetet med "Tala gaisma, starkt inspirerad av stämningarna i Gidon Kramers bok "Moments from Childhood". Verket uruppfördes vid Salzburgsfestivalen 1997. Kompositören har beskrivit det som "en sång, som kommer från tystnaden och flyter iväg mot tystnaden, full av idealism och kärlek, ibland melankolisk, ibland dramatisk."
C-MOLL SERENAD K.388/384A av Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Verket är komponerat i Wien, troligen före 1786. Mozart skrev till sin far att han var tvungen att skriva det snabbt eftersom han var på väg att gifta sig. Han kallade det för en serenad, något som för tankarna till fridfullhet och aftonljus. Men det här är snarare ett olycksbådande och mörkfärgat stycke. Det står fritt från serenadens höviska stil och är en av blåsrepertoarens juveler. Han arrangerade senare om det för stråkkvintett.
Längd: 2 tim inkl. ca 20 min paus.
Rullstolsplatser bokas på 0771 70 70 70 alt. 019 766 62 00

Biljetter & tider

Onsdag 7 September 2022 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Distant light, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Oktober