• Evenemang idag
Torsdag
7
Maj 2020
Örebro Konserthus Örebro

Winterreise

Schuberts största skapelse heter Winterreise!
Franz Schubert komponerade över 600 Lieder (eller Romanser som det heter på svenska). Det är en av musikens mest gripande former - piano och röst blir jämbördiga i sin strävan att tolka ordens inre och yttre mening. Det var först och främst Schubert som kreerade denna nya konstform genom sitt skapande av sånger där text och musik finner och förstärker varandra i en, till tider, sublim harmoni. Schubert sökte sig till sin tids största diktare för inspiration, och många av dessa har fått ett evigt liv tack vare hans musik.

Under sina sista levnadsår skrev en alltmer sjuk och besvärad Franz Schubert den episka sångcykel som än idag anses vara en av de mest betydande musikdramatiska verk. Baserad på poeten Wilhelm Müllers diktcykel Winterreise tonsatte Schubert dessa 24 dikter för piano och mansröst. Resultaten är en gripande inre resa satt i ett hårt och oförlåtande vinterlandskap, om förlorad kärlek, om förtvivlan och övergivet hopp. Med färgmättade harmonier och nyanserade klanger skapar pianot och sången en nästan visuellt påtaglig atmosfär och starka bilder för publiken - ingen lämnas oberörd av detta gripande mästerverk.
Medverkande:
Peter Mattei, baryton
Lars David Nilsson, piano
Svenska Kammarorkestern
Längd: 80 min ej paus
Rullstolsplatser bokas på telefon 0771 70 70 70

Biljetter & tider

Torsdag 7 Maj 2020 19:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

347 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Winterreise, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni