• Evenemang idag
Tisdag
10
December 2019
Örebro Teater Örebro

Blue Air

En antidepressiv vardagsthriller om psykisk ohälsa
Av Paula Stenström Öhman

I ett litet samhälle där alla känner alla blir Rita plötsligt en dag »tokig«. Hon beter sig annorlunda och gör underliga saker. Hon tar inte längre ansvar för barn eller arbete och människor runt omkring henne blir obekväma och oroliga. Genom Ritas blick får vi följa ett antal personer som på olika sätt tappat fotfästet i tillvaron och fått remiss till allmänpsykiatrin. Nu ska de alla utredas: är de tokiga? Hur reagerar samhället och människorna runt dem? Och hur påverkar det en människa när deras psykiska tillstånd ifrågasätts?Under de senaste tio åren har antalet sjukskrivningar till följd av utmattning skjutit i höjden. Hyllade dramatikern Paula Stenström Öhman tar sig nu an ämnet i sin nya pjäs, som är en närgången djupdykning i svensk psyksjukvård och den växande psykiska ohälsan. För regin står Oskar Thunberg. Båda är grundare bakom en av Stockholms mest omtalade fria teatergrupper just nu, Lumor. Deras säregna estetik som sammanblandar dokumentär trovärdighet med teatral lekfullhet har gjort stor succé i hela landet. Med spänning och stämningsfull fingertoppskänsla skapar duon även denna gång ett tankeväckande samtidsdrama med ett ensemblespel som inte lämnar någon oberörd.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
Mer nöjen på Örebro Teater
Tisdag 22 September 2020
I siffror

284 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Teater). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Blue Air, Örebro Teater

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti