• Evenemang idag
Lördag
22
Oktober 2016
Hjalmar Bergmanteatern Örebro

Scener ur ett äktenskap

När Ingmar Bergmans ”Scener ur ett äktenskap” gjorde entré i TV-rutan 1973 med paret Johan och Marianne i spetsen så stannade Sverige och över 3,5 miljoner svenskar följde äktenskapsdramat – den kritikerhyllade succén har därefter visats på internationella teatrar och biografer runt om i världen med stor framgång.

Tvåsamheten är vår tids religion. Människan är ett flockdjur och i vår tid är flocken synonym med familjen. Vilket pris betalar vi för detta? Vilka känslomässiga uppoffringar är vi beredda att göra för att njuta av de ekonomiska fördelar och sociala status tvåsamheten automatiskt för med sig i vårt samhälle idag?

I vår version av ”Scener ur ett äktenskap” har vi vänt på steken. Här är det istället Marianne som kastar in handduken och lämnar Johan kvar med snoriga ungar och ett blödande hjärta. Frihetens vindar blåser! Vi är inte längre könets fångar! Eller är allt bara same same but different…?

Franciska Löfgrens uppsättning gjorde succé på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm under hösten 2015, och går nu ut på turné.

”Ett skrattpiller från början till slut” -SVD

Föreställningens längd: 2 h inkl. 20 min paus
Arrangör: Örebro Riksteaterförening

Boka på Tickster
I siffror

1142 st

har besökt evenemanget på Örebro.com

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni