• Evenemang idag
Fredag
12
Juli 2019
Åsby Kulturhus Örebro

Sommarkonsert med Rigmor & Christina Gustafsson

RIGMOR & CHRISTINA GUSTAFSSON tillsammans med Mathias Algotsson - piano & Svante Söderqvist – bas
Länk till extrakonserten kl. 17:00:
Extra Konsert med Rigmor & Christina Gustafsson

Allt började för 20 år sedan med konsert hemma i värmländska Värmskog. En konsert som blivit en tradition i midsommartid. Utöver konserten i Värmskog, medverkan i ”Allsång på Skansen” och ”Så ska det låta” har systrarna varit sparsmakade med gemensamma framträdande.?Fram till för 10 år sedan, då det var premiär för den första gemensamma turnén. En unik turné som startade i liten skala och sedan har växt med åren.
Tillsammans med pianisten Mathias Algotsson och basisten Svante Söderqvist skapas en innerlig sommarkonsert som tar avstamp i den svenska låtskatten men där även egna låtar är en självklar del liksom kända amerikanska jazzklassiker och starka poplåtar.
Rigmor Gustafsson är en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor. Rigmor har släppt tio album, tilldelats en Grammis för bästa jazzalbum 2007 och hennes album har sålt guld. I början av 2019 släpps det 11 albumet i ordningen. Christina Gustafsson gav hösten 2012 ut sitt tredje album ”The Law of the Lady”. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och fick SKAP stipendium 2007.
Tillsammans tilldelades systrarna 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor...”
Mathias Algotsson är jazzpianist och kompositör och har gjort sig känd bl.a. genom sin förmåga att förflytta sig genom genrer och stilar. Det har gjort honom till en uppskattad samarbetspartner och han har spelat runt om i världen med välkända namn som t.ex. Barbara Hendricks, Magnus Lindgren, Margareta Bengtson (f.d. the Real Group), Rigmor Gustafsson och Svante Henryson. Mathias är också verksam som kompositör och han har skrivit musik bland annat till Sofia Vokalensemble och Gustaf Sjökvists kammarkör. Mathias har hittills gjort sex album i eget namn och har tilldelats ”Dompans Guldsax” som den ende icke-saxofonist som fått Arne Domnérus jazzpris.
Svante Söderqvist började sin professionella karriär med en fyraårig musikeranställning på Estrad Norr i Östersund. Sedan 2006 bor och verkar Svante i Stockholm och samarbetar frekvent med välkända artister och musiker såsom Margareta Bengtson (f.d. The Real Group), Stockholm Voices, Peter Asplund, Magnus Lindgren, Klas Lindquist, Claes Janson med flera. Dessutom har han medverkat som kontrabasist och cellist i föreställningar på bland annat Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater. Svante Söderqvist är verksam som kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz till klassisk musik, folkmusik och pop/rock.
ALBUM Inför sommaren 2016 spelade
Rigmor & Christina in ett gemensamt album tillsammans med Mathias Algotsson och Svante Söderqvist och med saxofonisten/klarinettisten Magnus Lindgren som gästsolist. Även det ett unikt album som bara säljs i samband med konserter.
Länk till extrakonserten kl. 17:00:
https://www.ticketmaster.se/event/sommarkonsert-med-rigmor-christina-gustafsson-extrakonsert-biljetter/553573
Längd; 75 min
Onumrerad sittplats

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

251 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Åsby Kulturhus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sommarkonsert med Rigmor & Christina Gustafsson, Åsby Kulturhus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

September