• Evenemang idag
Onsdag
20
Februari 2019
Örebro Konserthus Örebro

Johan Gradens ”Olägenheter”

Olägenheter skapar en mångfacetterad och ständigt föränderlig kammarjazz, baserad på originalkompositioner av pianisten Johan Graden. Harmonik inspirerad av 1900-talets klassiska mästare blandas med vibrerande jazz-ostinaton, visslingsbara melodier med udda taktarter, på samma gång utmanande och avväpnande.
“Det slår mig till exempel med pianisten Johan Gradens debutskiva, som rör vid både jazz och kammarmusik, hur otillräckligt det vore att referera till en akademisk benämning som Third stream. För Gradens musik är mycket mer än så – i kraft av sin egenart/../ ..poängen med ”Olägenheter” är snarare hur sömlöst olika musikaliska element övergår i varandra. Det finns en enorm täthet i själva spelet, som aldrig förlorar greppet om det kompositoriska underlaget. En sann jazznerv.” Johannes Cornell, DN 9/2-18
Ensemblen består av några av Sveriges mest eftertraktade musiker: Per Texas Johansson, Josefin Runsteen, Pär-Ola Landin och Konrad Agnas - alla högst aktiva på den svenska och de europeiska jazz och improvisations-scenerna. Tillsammans täcker de en enorm spännvidd över olika musikstilar och genrer, alltifrån samarbeten med Georg Riedel, Nils Landgren, Esbjörn Svensson och Pat Metheny till Håkan Hellström, Loney Dear och Ane Brun.
Utöver sitt arbete med Olägenheter-ensemblen är Johan Graden bland annat medlem i Ale Möllers XenoMania-projekt och Dan Berglunds (E.S.T.) nybildade kvartett, och har även samarbetat med artister som Sofia Karlsson, Anne Sofie von Otter, Rikard Wolff och Anna Järvinen mfl.
Johan Graden – Piano, Tramporgel & Komposition
Josefin Runsteen – Violin
Per Texas Johansson – Klarinetter, Flöjt & Såg
Pär-Ola Landin – Kontrabas
Konrad Agnas – Trummor & Slagverk
19.00 Förband
19.30 Huvudakt
22.00 Slut
20 min paus
Detta är en stå och sittplatskonsert men sittplatser är i begränsat i antal. Först till kvarn.
Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat.
Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Johan Gradens ”Olägenheter”, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April