Lördag
24
November 2018
Örebro Slott Örebro

GENIUS LOCI

GENIUS LOCI
- platsens ande -
En performance/ invigningsrit i östra tornrummet

Slottets historia kan man inte komma undan. Röster från det fördolda vill göra sig påminda. Stora avgöranden för Svearikes historia har utspelat sig i den närbelägna rikssalen och i slottets källarhålor spärrades häxor, tjuvar och förrädare in i väntan på sina straff. NU när ett närapå 80-årigt konstnärskap ska ta plats i tornrummet för en lång tid framöver, kan man kan behöva ta lite vägledning av platsens själ, GENIUS LOCI. En person i taget blir insläppt i detta tidlösa rum, där dåtid och framtid möts. Konstnären själv står som en slags färjekarl vid entrén. När dessa världar blandas, uppstår inte bara gnissel och lidande utan även skön musik och rörelse. Som inbjuden blir du delaktig i denna unika invigningsritual.

Medverkande
Lotta Melin – idé, medverkande
Teresia Pettersson – producent, medverkande
Robin af Ekenstam – ljuddesign/teknik, medverkande
Jan Håfström – konstnär, medverkande
Katarina Eriksson – medverkande
Sandra Medina – medverkande


Genius loci var i romersk religion en skyddsande för en viss plats. I religiös ikonografi avbildades platsens ande ofta som en figur hållande ettymnighetshorn, en dryckesskål och/eller en orm. Många romerska altare var uppförda för platsens egen genius loci. I vardagsspråk används numera begreppet genius loci ofta för att beteckna den specifika atmosfären hos en plats.
Längd per föreställning: 15 min
Lokal: Östra Tornrummet, ingång viaTuristbyrån.

Biljetter & tider

Lördag 24 November 2018 11:30 Boka hos Ticketmaster
Mer nöjen på Örebro Slott
Lördag 24 November 2018
I siffror

36 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Slott). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. GENIUS LOCI, Örebro Slott

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November