Lördag
13
Oktober 2018
Örebro Konserthus Örebro

Teental and Nandini

TEENTAL INDIEN I SVERIGE
En exklusiv musik- och dansföreställning och ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. Meditativt, improviserat och traditionellt. Kompositioner, sånger och graciösa rörelser med ursprung i en månghundraårig musik- och danstradition. Ghazal, Thumri, Bollywood, Rabindra Sangeet och Odissidans. Rytmvariationer, klanger och ett upplevelserikt möte med indiska Västbengalen. Folk, klassiskt, fusion och tempelmusik. Med egna kompositioner och traditionella melodier undersöks gränslandet mellan vokal- och instrumentalmusik och dans. Teental öppnar dörren till den indiska sångskatten och bjuder på en fördjupad upplevelse av sånger, rytmer och klanger. Ett möte mellan olika musiktraditioner och en sällsynt uppvisning av en rad indiska instrument som tabla, pakhawaj, khanjira, manjira, harmonium, ghanta och conch.

SURANJANA GHOSH är en av Indiens fåtaliga kvinnliga professionella tablaspelare. En artist i mästarklass som rör sig över ett brett spektrum av musikstilar, i Indien och i Väst.
KISHORE GHOSH är en mångfaldigt prisbelönad artist som med sin bländande spelstil trollar fram pakhawaj-trummans komplexa och rytmiska mönster.
NANDINI GHOSAL är en av de främsta utövarna av den indiska klassiska dansen Odissi, med vilken hon efterfrågats och turnerat världen över. Är också koreograf och danslärare och har som skådespelare medverkat i indiska teveserier.
DINESH PAUL är en erkänt uppskattad vokalist och kompositör från Västbengalen. Även lärare på Rabindra Bharati universitetet. Sjunger klassiskt, Puratani, Gazal, Thumri, Nazrulgeeti, Rabindra Sangeet och spelar harmonium.
MAGNUS KJELLSTRAND spelar saxofon och tvärflöjt och har medverkat i en rad framstående musikkonstellationer på de främsta scener i Sverige. Är också lärare i ensemblespel på Stockholms Estetiska gymnasium.
JONAS LANDAHL är en mångfacetterad slagverkare med bakgrund i jazzmusiken. Har ett kontinuerligt samarbete med indiska musiker, bland annat i Indian Drum Orchestra. Har också författat böcker om Indien.
JAN-OLOF JONSSON är en mycket skicklig gitarrist och pedagog som deltagit i olika grupper och spelar i olika genrer. Freelancemusiker med teatererfarenhet som under många år som pedagog inspirerat unga människor i musik.
Stå och sittplatskonsert. OBS! Begränsat med sittplatser, först till kvarn!
Längd; 2 tim inkl. 30 min paus

Biljetter & tider

Lördag 13 Oktober 2018 20:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Teental and Nandini, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti