• Evenemang idag
Idag
14
December 2018
Örebro Konserthus Örebro

Celtic Christmas , West of Eden och Primula Veris

Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när vi bjuder in till keltiskt julfirande med West of Eden som ikväll får sällskap av Örebro-kören Primula Veris.
Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert. West of Eden är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine. Bandet firade nyligen 20 år med att släppa samlings-skivan ”No Time Like the Past”, och har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken. Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur bl.a. The Chieftains, Mark Knopfler’s band och Alison Krauss & Union Station.
West of Eden har även spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker, gjort ett flertal live-konserter i riksradio samt turnerat i England, på Irland, i Kina. Bandets inspelning av Celtic Christmas-konserterna har hyllats i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

Medverkande
West of Eden
Lars Broman : Fiol
Martin Holmlund : Bas
Ola Karlevo : Trummor, Bodhran
Jenny Schaub : Sång, Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub : Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Henning Sernhede : Gitarr, Mandolin
Scen
Konsertsalen
Åldersgräns
13 år
Arrangör
Örebro Konserthus i samarbete med Kulturaktiebolaget
Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat.
Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Biljetter & tider

Idag 14 December 2018 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Celtic Christmas , West of Eden och Primula Veris, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December