• Evenemang idag
Lördag
7
April 2018
Örebro läns museum Örebro

Invigning: Örebros Mellanrum

Konstnärer och fotografer har avbildat Örebro i alla tider.
Genom deras bilder kan vi följa stadens utveckling och ta del bebyggelse och motiv från olika decennier. Men det finns luckor i berättelsen om Örebro. Vilka områden och miljöer har blivit bortglömda? Vilka bilder av Örebro hittar man inte? Kan vi få syn på det som saknas?


I utställningen Örebros mellanrum – stadens saknade bilder har länsmuseet bett Peter Ekström, konstnär, författare, konstvetare och rektor för Örebro konstskola, fundera kring bilder och saknade bilder av Örebro… Han har fått i uppdrag att göra ett urval ur Örebro läns museums konstsamling och komplettera de verk han hittat där med ytterligare bilder och konstverk. Vad vi får ta del av är ett utforskande där vi kanske kan få upp ögonen för det som ingen tyckt vara lämpligt att avbilda. Det olämpliga Örebro.

Utställningen invigs av Peter Ekström och museichef Birgitta Johansen.

Invigningen teckenspråkstolkas

I siffror

149 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro läns museum). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Invigning: Örebros Mellanrum, Örebro läns museum

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni