• Evenemang idag
Lördag
17
Oktober 2015
Showdansskolan Entré, Fabriksgatan 1, ÖREBRO Örebro

Flamenco Workshops

LÄR DIG FLAMENCO PÅ ETT ENKELT OCH ROLIGT SÄTT!
VARMT VÄLKOMNA TILL MEDBORGARSKOLANS WORKSHOPS FÖR NYBÖRJARE I ÖREBRO 17 OKTOBER


Showdansskolan Entré, Fabriksgatan 1, Örebro kl 15:40-18:40.
Pris: 530 kr.
Telefon Showdansskolan Entré, Örebro: 019-764 14 00

Prova på flamenco vid ett tillfälle, kanske får du upp smaken och vill ha mer av denna härliga dansform? Flamenco är en färgsprakande exotisk dans från Spanien - som numera har spridit sig över hela världen. Här lär du dig en dansteknik som tillsammans med eldig och rytmisk musik ger dig möjlighet för på ett kreativt sätt att uttrycka dina känslor.

Innehåll
Som utgångspunkt i nybörjarklasserna lär vi oss först hur vi ska stå, kroppens position, hur vi använder fötterna, hand- och armrörelser, rotation och hand-klapp. Allt detta upprepas för att vi kan lära oss rytmen i dansen.

Upplägg
Vi börjar med uppvärmning och grundläggande flamenco-teknik, sedan fortsätter vi med koreografi. På kursen går vi fram i det tempo som varje enskild deltagare kräver.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Shiho Tokuda startade sin gedigna dansutbildning i Tokyo 2005 för kända spanska lärare där. I 2013 studerade hon flamenco på de högst rankade flamencoakademierna i Spanien. Hennes karriär som professionell dansare började i 2007, och hon har haft föreställningar i Paris, Tokyo, Stockholm, Oslo och Havanna, Kuba. Dessutom undervisar hon som gästlärare vid Danslinjen på Karlstads Universitet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Skor med stadig klack (4-5 cm) och kjol med vidd, samt möjligen åtsittande topp.

Bra att veta
Bra att ta med sig vattenflaska!

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger och kolla det billiga priset!

http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=813809&mid=1880&sgid=301

I siffror

227 st

har besökt evenemanget på Örebro.com

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December