• Evenemang idag
Torsdag
16
November 2017
LIVIN Hotel-Hostel-Apartments Örebro

Bokrelease: Välkomna Varandra!

Nu släpper Libris förlag antologin ”Välkomna varandra! Bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan”.

Välkommen till en kväll då du får veta mer om boken och lyssna på ett samtal mellan några av bokens medverkande. Det kommer även att finnas möjlighet att ställa frågor, köpa fika samt handla boken till ett bra pris.

Medverkande i samtalet: Lena Frisell, pedagog, föreläsare och processledare inom normkritik och hbtq-frågor, Lisa Arlbrandt, mångårig handläggare på PMU och Svenska missionsrådet, Niclas Öjebrandt, förkunnare och bibellärare samt Tomas Poletti Lundström, doktorand i religionshistoria och skribent.

Välkommen du som tänker ”Har vi inte kommit längre?” och du som kanske uppfattar den här boken som en urvattning av den kristna trons radikalitet. Välkommen du som tillhör en sexuell minoritet i frikyrkan. Välkommen du som brottas med att få ihop din längtan efter en välkomnande och inkluderande församling med det du fått lära dig om vad det innebär att vara trogen Bibelns budskap.

Läs mer om boken här: http://www.libris.se/valkomna-varandra-1.950884

Kvällen görs i samverkan med studieförbundet Bilda.

Välkomna varandra! innehåller fjorton texter som presenterar öppenhet för samkönade relationer i frikyrkliga församlingar. I enlighet med frikyrklig tradition tar texterna Bibeln på stort allvar, och visar hur dess budskap och berättelser pekar på en väg bort från förakt, utanförskap och kristen hemlöshet – mot ett tydligt ja till samkönade relationer.
Texterna är skrivna av pastorer, teologer och sakkunniga. Flera är också författade av personer med egen erfarenhet av att vara homosexuell i frikyrkan.

I siffror

73 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

61 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(LIVIN Hotel-Hostel-Apartments). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Bokrelease: Välkomna Varandra!, LIVIN Hotel-Hostel-Apartments

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Januari