• Evenemang idag
7-7
Okt 2017
Örebro Konserthus Örebro

Vasas Flora och Fauna + Avantgardet

När vi höll den nytryckta affischen i handen bankade våra indiehjärtan lite extra hårt den här gången. Inte så konstigt kanske, det är ju trots allt säsongspremiär och både Vasas flora och fauna och Avantgardet gästar klubben. Två av Sveriges just nu bästa alternativa band enligt oss. Och inte nog med det. Självaste Theodor Jensen från Broder Daniel kommer att snurra sina favoritplattor från dj-båset tills våra hjärtan fullkomligt smälter - precis som Romeos. :)

Kvällen i övrigt: Lisa Brunnegård från Konstföreningen Bunkern ställer ut, Joakim Svallin från Bananamoon säljer vinyl, vi bjuder på snacksbuffé och indiepopcorn - och i baren finns som vanligt vår Monomeny och kvällens till bra priser.

Vi känner att det här kan bli en riktig indiehelkväll. En kväll som vi själva garanterat hade gått på om vi sett affischen på nån annonspelare i stan. Hoppas fler känner som vi, för vi ser verkligen fram emot att träffas snart igen.

Mono är live. Mono är indie. Mono is the new stereo!

/Klubb Mono & Vänner

DATUM: Lördag 7 oktober
PLATS: Foajén, Örebro Konserthus
DÖRRAR: 21:00
PRIS: 295 kr
BILJETTER: http://www.ticketmaster.se/event/klubb-mono-vasas-flora-och-fauna-avantgardet-biljetter/481121
BORDSBOKNING: Från 20.00, kontakta Restaurang Umami 019-766 62 00. Specialmeny för kvällen.
ÅLDERSGRÄNS: 18 år

TIDER FÖR KVÄLLEN:
21:00 Dj: Theodor Jensen (Broder Daniel)
22.00 Vasas flora och fauna
23.00 Avantgardet
00:00 Dj: Theodor Jensen (Broder Daniel)

********************************

VASA FLORA OCH FAUNA
På debutalbumet "Släkt med Lotta Svärd" avhandlade Vasas flora och fauna det österbottniska livets små och stora eskapader – berättat genom vackra, melankoliska sånger på finlandssvenska. När debuten släpptes 2015 hyllades den av en unison kritikerkår. Många sträckte sig så långt som till att kalla skivan ”årtiondes bästa svenska album”. Med ett snittbetyg på 4,4 på Kritiker.se, stora intervjuer i DN, SvD och SVT, ”bäst ju nu”-utnämningar från P3 Musikguiden och Aftonbladet, samt en utsåld releasekonsert på Scalateatern i Stockholm har Vasas Flora och Fauna snabbt etablerat sig som en av de allra mesta intressanta akterna just nu. År 2016 släpptes den fristående dubbelsingeln “Honda Monkey” / ”Sammy, finsk spets” som följdes av spelningar på bland annat Way Out West och Stockholm Music & Arts. Den 22 september 2017 släpps det efterlängtade nya albumet “Veneziansk afton”. De första två singlarna "En invasiv art" och "Tesla vill int kom hit" ligger redan uppe på Spotify - två briljanta små indiepoppärlor fyllda med humor, värme, finurliga texter och fantastiska melodier.

"Det är kärlek från första ton." (Betyg 5/5) - Arbetarbladet

"Melodierna är urstarka och texterna ännu kraftfullare". (Betyg 5/5) Nerikes Allehanda

"Musiken är som ett lyckat möte mellan folkpop, Frida Hyvönen och säregen indierock." (Betyg 4/5) - Upsala Nya Tidning

"Det är skört, vemodigt, stämningsfullt. Och hela tiden milt humoristiskt. Precis som livet, faktiskt." (Betyg 9/10) - Hymn

vasasfloraochfauna.com
www.facebook.com/VasasFloraOchFauna
open.spotify.com/artist/0ZpIOvLXBgAdqQdG4FSOXc

AVANTGARDET
Mindre än ett år efter att Avantgardet med debutalbumet ”För många dyra skor och döda ögon” slog ner som en bomb i Musiksverige var det i våras dags för uppföljaren ”På östkusten intet nytt”. Albumet producerades av Jocke Åhlund (Håkan Hellström, Teddybears, Les Big Byrd) och även denna gång blev det en skiva som enade både kritiker och publik. Men trots två album som toppat kritikerlistorna det senaste året är det framförallt tack vare sina liveframträdanden som Avantgardet skapat sig sitt rykte runtom i landet. I somras spelade Avantgardet på flera av Sveriges musikfestivaler - bl.a. Putte i Parken, Peace & Love, Emmaboda och Way Out West - och hyllades vart de än kom. Så här skrev Sonic Magazine: “Omöjligt att inte ryckas med i Avantgardet-familjen som består inte bara av bandet, utan publiken också. Vi skrattar, gråter och hoppar tillsammans som om det vore sista dagen i livet.” Sonic listar även Avantgardets spelning på WoW som av dem bästa på hela festivalen med motiveringen att “deras konserter varje gång blir en helt unik upplevelse och fullkomligt dränerande kärleksbomb”.

"Makalös uppvisning av Avantgardet – det här är bland det bästa jag sett.” – NSD

”Gå och se det här så fort du bara kan” – Corren

”Avantgardet live är något alldeles extra” – Borås Tidning

“Om Håkan på Ullevi är en minutiöst planerad Hollywoodaction är Avantgardet på Slussens pensionat raka motsatsen. Det är en hemmasnickrad dokumentär av Ken Loach, så oformlig att det är omöjligt att avgöra var den börjar eller slutar. Och herregud, vad bra det var.” – Bohuslänningen

www.avantgardet.se
www.facebook.com/avantgardet/
open.spotify.com/artist/7eX1F6FIRszrebMLdM1BpQ

DJ: THEODOR JENSEN (BRODER DANIEL)
Theodor Jensen från bl.a. Broder Daniel, Henrik Bergren och The Plan snurrar sina favoritplattor. På frågan vad Theo tänkt att spela när han gästar oss svarar han: ”Brukar improvisera men det kan t.ex. bli Ray Charles följt av Joy Division, Ata Kak, Sisqos "Thong" (obligatorisk), Young Thug, Orchestra Baobab, Jackson Five… Ingen enhetlig stil utan bara det som höfter gillar och sen fri dans, kanske några gammeldansk innan så kör vi en såndär fest som man bara orkar en gång i halvåret!!” Vi är så klart med på det. Så vi ses under discokulan!

www.facebook.com/theodor.jensen.5

KONSTNÄR: LISA BRUNNEGÅRD
Lisa Brunnegård från Konstföreningen Bunkern är verksam som konstnär, konsthantverkare och designer. Hon jobbar mest med papper och textil ihop med växtfärgning. Hon använder sig av gamla tekniker på nya material, jobbar experimentellt och undersökande. Konstverken som Lisa ställer ut är nyskapande och spännande tredimensionella verk av växtfärgat papper. Utställningen pågår fram till nästa Klubb Mono-kväll och finns att beskåda i foajén på Örebro Konserthus.

http://www.talesofselmer.se/

BANANAMOON
Jocke på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

https://www.facebook.com/bananamoonorebro

********************************

KLUBB MONO
Mono är en liveklubb på Örebro Konserthus som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, sing/songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Klubb Mono är ett samarbete mellan Örebro Konserthus och arrangörerna Niclas Jonsson och Mikael Lehikoinen.

Kolla in alla våra klubbkvällar på www.klubbmono.se

OM ÖREBRO KONSERTHUS
Örebro Konserthus är ett levande hus med fokus på människor, musik, mat och möten. På de olika scenerna finns variation och bredd, med husets egen orkester Svenska Kammarorkestern, och musik och evenemang i olika genrer. Konserthuset erbjuder helhetslösningar inom event, konferens och möten i en inspirerande miljö.

Se alla konserthusets evenemang och läs mer på:www.orebrokonserthus.com

********************************

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Vasas Flora och Fauna + Avantgardet, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December