• Evenemang idag
Tisdag
10
Oktober 2017
Örebro Konserthus Örebro

Dubé & Friends

Ikväll samlar Sébastien Dubé några av sina närmaste vänner för en kväll utan gränser. Det blir en konsert där stilar blandas och musik byggs utav glädje.

Sébastien Dubé arbetar som solobasist i Svenska Kammarorkestern, men även i sammanhang med en rad olika artister. Han återfinns i världs- och folkmusikgrupper som Ale Möller Band, trion Stinnerbom Stinnerbom & Dubé, duon Näsbom & Dubé m fl. Han spelar också med jazzartister som Jonas Knutsson, Rigmor Gustavsson m fl. Han skriver och arrangerar musik för projekt där olika musikstilar möter varandra, och representerar även musik utan fasta genregränser.

Med sig på scen har han ikväll vännerna Magnus Lindgren och Ivar Kolve Trio.

Magnus Lindgren är en multibegåvad musikskapare. Hans förmåga att uttrycka sig på såväl tenorsaxofon som klarinett och flöjt är mästerlig, samtidigt som han med beröm godkänt hanterar en rad ytterligare instrument. Magnus är oavbrutet i färd med att vidga sina musikaliska ramar, oavsett det handlar om småbandsjazz, fullbestyckat storband, körsång med instrumental solist, integrering av klassisk orkester och jazzgrupp, svensk folkton, tuffa funkrytmer, brasiliansk samba eller afrikansk ursprungsmusik. Former och genrer varierar ständigt, ett visst mått av risktagande ingår alltid och upptäckarglädjen överförs till dem som får avnjuta det klingande resultatet.

Ivar Kolve Trio har en särskild ljudbild och en modern jazzsignatur som man inte hittar hos många andra band, varken i Skandinavien eller Europa i stort. Det är lätt att tänka sig att bandets sound har formats av de många olika musikgenrer som var och en i bandet tidigare har arbetat med, som rock, funk, jazz, samtida, traditionell, klassisk, etnisk och elektronisk musik…

Instrumenten och ljudbilden varierar från intimt duettformat till komplexa arrangemang med percussion, marimba, vibrafon, synth, loop, trummor och kontrabas.

Medverkande
Magnus Lindgren, Ivar Kolve, Stein Inge Braekhus, Sébastien Dubé

Plats: Foajén, onumrerade sitt- och ståplatser

OBS: Köp av konsertbiljett krävs, även om ni bokat bord.

www.orebrokonserthus.com

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Dubé & Friends , Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December