• Evenemang idag
Fredag
25
Augusti 2017
Sankt Nicolai kyrka, Örebro Örebro

Föreläsning: Ann-Christine Ruuth

FRÅN HAN TILL HON. ANN-CHRISTINES RESA TILL SIG SJÄLV
Fram till 60 års ålder var hon känd som Åke och kyrkoherde och chef i Teleborgs församling i Växjö. Det vållade stor uppmärksamhet när hon berättade att hon nu ville leva som Ann-Christine.


Med humor och värme berättar hon om vägen till Ann-Christine, vad som menas med en transperson, om varför vi skrattar åt en karl i klänning men inte åt en kvinna i kostym och om normerna som styr våra liv. Du får också veta hur transpersoner vill bli bemötta och hur en arbetsplats kan bli mer välkomnande för transpersoner. Välkommen till en spännande föreläsning som egentligen handlar om att få vara sig själv och tillåta andra att vara det också.

FÖRELÄSNINGEN TECKENSPRÅKSTOLKAS.

MINGEL EFTER FÖRELÄSNINGEN
Efter föreläsningen är du välkommen på mingel med cider och snacks i Nikolai Prästgård, där du har chans att träffa Ann-Christine Ruuth. Plats: Nikolaigatan 8.

EN DEL AV SVENSKA KYRKANS PROGRAM UNDER ÖREBRO PRIDE
Föreläsningen är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och Sensus och en del av Svenska kyrkans program under Örebro Pride. Hela programmet för Svenska kyrkan på Örebro Pride: https://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=1624315

I siffror

60 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

73 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Sankt Nicolai kyrka, Örebro). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Föreläsning: Ann-Christine Ruuth, Sankt Nicolai kyrka, Örebro

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December