• Evenemang idag
Lördag
3
Oktober 2015
Clarion Hotel Örebro Örebro

Willy Clay Band

Nästan för bra för att vara sant: Willy Clay Band är tillbaka i Örebro - en önskekonsert för många!!! :-)
Bandet står på scen 20.00, kassan öppnar 19.00

Från och med nu ska det också löna sig att köpa förköp till Rootsykonserterna
Förköpspriset är därför 220:- + ev serviceavgifter, i dörren kostar det 250:-
Biljetter finns att köpa på Ticnet.
För bokning av bord ring Kitchen & Table, 019 670 67 07

VÄLKOMNA TILL ROOTSY LIVE :-)

”The Miner”: http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=910306
”Give a little”: https://youtu.be/_NwM2yybW08
”Most of all”: https://youtu.be/javHLDtWJ24
WCB på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Willy-Clay-Band/125142937167
Om WCB på rootsylive.com: http://www.rootsylive.com/artist.asp?CArtist=419

Som Björn Pettersson på Rootsy säger: ”Det hade inte funnits något Rootsy Live eller Rolling Rootsy Revue 2014 utan Willy Clay Band. Det var med WCB allt startade. Även Rootsy Label startade fem år tidigare med att Håkan Olsson signade bandet. Vi har turnerat runt 50 fantastiska artister och band och släppt en massa skivor sedan dess. Deadman, Jason Isbell, Israel Nash, The Temperance Movement och Mary Gauthier är alla världsartister på sitt sätt. Allt har varit bra, Mycket har varit fantastiskt bra men INGET har ändå varit bättre eller berört starkare än ett Willy Clay Band i god form. Lika bra kanske, men aldrig bättre. Bandets helt egna sound, makalösa låtskriveri och mix av röster är fullständigt unikt och påminner om en tid då det skapades klassiska och tidlösa skivor med artister som The Band, The Eagles, Townes Van Zandt och Neil Young. Alltid med en egen blå ton som biter sig fast och stannar kvar. En ton man kanske måste växa upp i en isolerad gruvstad norr om polcirkeln för att skapa. ”

Willy Clay Band har bara släppt två album och en EP på de här tio åren. Den idag klassiska debuten "Rebecka Drive" spelades in i Nashville med Will Kimbrough som producent och andra skivan ”Blue” spelades in hemma i Lappland. EPn är en mix av oantastliga livelåtar och inspelningar från Halden, Norge. Med hiten ”Mighty Good Times” från ”Blue” hamnade de på svensktoppen och bandet var väldigt nära att bli stort och etablerat både i Sverige och internationellt. Då blev det tyst och bara bandet vet varför det stannade upp. Eller kanske inte ens dom? För publiken har det aldrig spelat någon roll. Nya människor har hela tiden upptäckt Willy Clay Bands musik. De spelas konstant på Spotify och är hela tiden Rootsy Lives mest efterfrågade band.

Om Rootsy Live:
Rootsy Live är den del av Rootsy som arrangerar turnéer och promotar de artister som vi tycker är "The Real Deal" och har absolut högsta kvalitet. För tillfället finner vi dessa oftast inom americanan och rootsmusiken. Musik som ofta har det gemensamt att det inte låter sig placeras i fack eller styras av anpassning till trender och förväntningar.

Viktigast av allt! Rootsy Live är en stor samling människor som arrangerar konserter, sprider och promotar fantastiska artister. Med entusiasm och kärlek ger de människor musikupplevelser de annars missat.

Över hela Skandinavien finns vi! Och vi är "The Real Deal"!

Mer nöjen på Clarion Hotel Örebro
Lördag 16 December 2017
I siffror

72 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

204 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Clarion Hotel Örebro). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Willy Clay Band, Clarion Hotel Örebro

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December