• Evenemang idag
Söndag
23
April 2017
Örebro Konserthus Örebro

Här Dansar Vi Inte!

Sommaren 2015 träffades fem tornedalska män för att basta och prata om livet. Sådär som man gör i Tornedalen. Men, de gjorde också något de alfrig gjort i bastun förut, de dansade.

Samtalen och dansen; Bastubaletten visades i TV 2016 och 2017 och fick mycket uppmärksamhet och uppskattning. Folk var imponerade av dansstegen männen utförde i värmen och ångan, men mest var det ändå samtalen som berörde - det där de pratade med varandra om mod och att vara man och människa i Tornedalen.

Nu har de fem männen och koreografen Justine satt ihop en föreställning där vi får uppleva och ta del av samtal och berättelser varvat med "moves", dans och sång. Till musik av riksspelmännen Fredrik Hangasjärvi och Daniel Wikslund.

På scenen ser vi: Bengt Aili, Bengt Niska, Henry Huuva, Daniel Wikslund och Fredrik Hangasjärvi.

Regissör och koreograf: Justine Kirk

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Här Dansar Vi Inte!, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December