• Evenemang idag
Fredag
7
April 2017
Örebro Konserthus Örebro

Jens Lekman

MONO ÄR LIVE. MONO ÄR INDIE. MONO IS THE NEW STEREO!

Indievärldens störste romantiker Jens Lekman gör bara ett fåtal spelningar i Sverige under sin Europaturné. Vi är därför otroligt glada och stolta över att han valde att komma till oss på Klubb Mono. Nya albumet “Life Will See You Now” har fått lysande recensioner och Jens spelar för utsålda hus i många städer under turnén. Vi är övertygade om att det här kommer bli en fantastiskt fin kväll och att vi kommer dansa hemåt till rytmerna av calypso och bossanova!


Kvällen i övrigt: den franska duon the dove & the wolf värmer upp, DJ Gustaf Molin spelar indiepop, indierock och alternativt, Konstföreningen Bunkern ställer ut, Bananamoon säljer vinyl, vi bjuder på snacksbuffé och i baren finns som vanligt vår Monomeny och kvällens till bra priser.

Vi ses under discokulan! <3

/Klubb Mono

DATUM: Fredag 7 april
PLATS: Foajén, Örebro Konserthus
DÖRRAR: 21.00
PRIS: 295 kr
BILJETTER: www.ticketmaster.se/event/jens-lekman-biljetter/449043
BORDSBOKNING: Från 20.00, kontakta Restaurang Umami 019-766 62 00.

TIDER FÖR KVÄLLEN:
22.00 The Dove and The Wolf
23.00 Jens Lekman

********************************

JENS LEKMAN
Jens Lekman slog igenom med debutalbumet “When I Said I Wanted To Be Your Dog” 2004, och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner, och etablerat sig som en av Sveriges starkaste och mest pålitliga singer-songwriter, med magiska låtar där hans unika berättarstil och texter möter finurliga melodier. Nu är Jens Lekman tillbaka med sitt fjärde fullängdsalbum.

"Något av det starkaste Jens Lekman har gjort" (Betyg 4/5) - Aftonbladet
“Jens Lekman har skrivit ett nytt popmästerverk” (Betyg 5/5) - Borås tidning
“Han har skrivit sina bästa och finaste sånger” (Betyg 9/10) - Sonic
“Fångar de där ögonblicken som gör hela skillnaden” (Betyg 5/6) - Gaffa
"Grymma låtar och kärleksfulla Göteborgsskildringar" (Betyg 4/5) - Göteborgs-Posten
"Mordant but joyous indiepop" (Betyg 5/5) - The Guardian

www.jenslekman.com
www.facebook.com/JensLekmanOfficial
open.spotify.com/artist/7tzI4rSFTHafjF18ZrNZWx

THE DOVE AND THE WOLF
The Dove & the Wolf är en fransk duo som består av Paloma Gil och Lou Hayat. Nuförtiden bor och verkar de i Philadelphia. Deras kommande EP "I Don’t Know What To Feel" släpps på den amerikanska indielabeln Fat Possum Records den 24 mars. The Dove & the Wolf är drömsk pop med dystra undertoner; det är meditativt, stämningsfullt och vackert. Lyssna på deras senaste singel "Seven Days" så förstår ni.

www.thedoveandthewolf.com
www.facebook.com/thedoveandthewolf
open.spotify.com/artist/3GXHx6w51K9F5Xvzp9vFo6

DJ GUSTAF MOLIN
Klubb Monos egen dj, musik- och populärkulturkonnässören Gustaf Molin, spelar den bästa indiemusiken före, mellan och efter konserterna. Det blir en blandning av indiepop, indierock och alternativt. Gustaf hälsar att: "Det blir högt och lågt, brett och djupt. I alla olika genrer och format. Musiken jag älskar och som jag vill spela för andra likasinnade människor. Hoppas träffa många som vill diskutera backkataloger och önska obskyra låtar!"

https://www.facebook.com/gustaf.molin

KONSTBUNKERN
Konstföreningen Bunkern, eller Konstbunkern som de också kallar sig själva, ställer ut sin konst på väggar och i olika delar av lokalen. Det kommer blir en ny utställning varje Monokväll. Konstbunkern håller på med alltifrån streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. Konstbunkern är samtidskonst och konst för folket!

https://www.facebook.com/konstbunkern

BANANAMOON
Pelle på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

https://www.facebook.com/bananamoonorebro

********************************

KLUBB MONO
Mono är en ny liveklubb på Örebro Konserthus som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, sing/songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg.

Klubb Mono är ett samarbete mellan Örebro Konserthus och arrangörerna Niclas Jonsson och Mikael Lehikoinen.

Kolla in alla våra klubbkvällar på www.klubbmono.se

OM ÖREBRO KONSERTHUS
Örebro Konserthus är ett levande hus med fokus på människor, musik, mat och möten. På de olika scenerna finns variation och bredd, med husets egen orkester Svenska Kammarorkestern, och musik och evenemang i olika genrer. Konserthuset erbjuder helhetslösningar inom event, konferens och möten i en inspirerande miljö.

Se alla konserthusets evenemang och läs mer på: www.orebrokonserthus.com

********************************

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro Konserthus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget.  Jens Lekman, Örebro Konserthus

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December