• Evenemang idag
Lördag
14
Januari 2017
Örebro konsthall Örebro

Vernissage: Ear To The Ground

Vernissage av utställningen "Ear to the ground" kl. 12-16. Kl. 13 presenterar konsthallschef Anna-Karin Wulgué utställningen och samtalar med konstnärerna Ulrika Sparre och Hanna Ljungh.

Om utställningen
Konstnärerna Ulrika Sparre och Hanna Ljungh presenterar utställningen "Ear to the ground" där de samarbetat utifrån ett gemensamt intresse och ett konstnärligt undersökande av den materia vi benämner som sten, mark, jord och land. Utgångspunkten är två konstnärskap som möts och tar sig skilda uttryck för att gestalta vårt mänskliga sökande efter sanning och villkoren för mänsklig existens. Utgångspunkterna är det andliga och det vetenskapliga och hur dessa skapas och omskapas i olika material.

Om konstnärerna
Ulrika Sparre (f. 1974) bor och arbetar i Stockholm. Hon utbildade sig på Konstfack och Gerrit Rietveld Academie i Holland. Hon arbetar med installation, skulptur, fotografi, film, performance och ljud. Ulrika har ställt ut på bl.a. Färgfabriken i Stockholm, Reykjavik Art Museum, Galleri Niklas Belenius, Varbergs Konsthall, Stene Projects och Interaktiva Institutet. Sparre deltar under 2016 i Global Nomadic Art Project i Syd Afrika och samarbetet The Leyline Project presenteras på NKF Malongen i Stockholm. Sparre deltar under januari 2017 i utställningen Långviksskär-efter Axel Sjöberg på Sven-Harrys Konstmuseum samt Beckers Konstnärsstipendium 30 år på Färgfabriken.

Hanna Ljungh (f. 1974), bor och arbetar i Stockholm. Hon har en magisterexamen i konst från Konstfack i Stockholm och kandidatexamen från Parsons School of Design i New York. Hon arbetar med installation, skulptur, fotografi och film. Hennes verk har nyligen visats på ANNAELLE Gallery i Stockholm, Hippolyte Studio i Helsingfors, Svenska Kulturinstitutet i Paris och Pohang Museum of Art i Sydkorea.

www.orebrokonsthall.se

I siffror

30 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

4 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro konsthall). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Vernissage: Ear To The Ground, Örebro konsthall

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December