• Evenemang idag
Fredag
2
September 2016
Örebro slott Örebro

I'm Kingfisher

Med en egensinnig, uppmärksammad gitarrteknik och en svävande röst har värmlänningen I'm Kingfisher tagit sin egenmarinerade indie/folk långt utanför länets gränser. Sedan starten har han gjort nära 600 spelningar i 20 länder, från SXSW i Austin och Münchens Filmfestival till Malmöfestivalen och Paradiso i Amsterdam.

För ett drygt år sedan släpptes hans femte soloalbum Avian, som bl a fick brittiska Uncut att benämna honom som "en av Europas gömda troféer", Per Sinding-Larsen att premiära skivan i avsomnade PSL, och Aftonbladet att ge 4 stjärnor med omdömmet "indie/folk-geni".

Thomas hittar ett utrymme mitt mellan det traditionella och experimentella, hans musik blir ofta jämförd med amerikanska nyfolk-kollegor som M. Ward, Damien Jurado och Bright Eyes. I fjol spelade han på Malmöfestivalen, i år har han hunnit med bl a Melodica Festival Nottingham och Lodz Songwriter Festival i Polen. Han har även öppnat för akter som Tonbruket (i Köpenhamn), Richmond Fontaine (Stockholm), Ryley Walker (Lund), Ryan Bingham (Köpenhamn), Slowgold (Trollhättan) och Kristian Anttila (Kristinehamn).

Framträdandet på Live at Heart-festivalen blir hans andra, senaste gången var 2013.

http://www.imkingfisher.com
https://open.spotify.com/artist/0w28yk8l2J8cEMt7bG9N7f

I siffror

274 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Örebro slott). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. I'm Kingfisher, Örebro slott

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December