• Evenemang idag
Torsdag
10
November 2016
East West Örebro

ÁRA

ÁRA är ett band som bryter ny mark och skapar nya vägar för jojken som konstform och uttrycksmedel. Ett nyfiket möte mellan den uråldriga samiska traditionen och det nyskapande egensinniga. Överbryggande kulturella gränser är det musik som skapar dynamiska ljudlandskap som berör.
Ledsångaren, författaren och kulturpersonligheten Simon Issàt Marainen har en röst som ekar genom hela Sápmi och har förmågan att dra in lyssnaren i en tidlös kapsel av värme och vänskap. I dokumentärfilmen ”Från Sápmi till Botswana” fick vi t.ex. följa Simon tillsammans med bandet ÁRA på turné i musikaliska möten med sanfolket i Botswana.

Bandmedlemmarna kommer från alla olika musikaliska håll och spelar i band som Säkert!, Räfven och Kultiration. Sedan debutalbumet ”O” har bandet hyllats av kritiker och nominerades i kategorin "Årets Nykomling" i Folk- och Världsmusikgalan 2011. I januari 2014 släpptes andra skivan "Vuoste virdái", med en titel som på svenska betyder "Mot Strömmen" har bandet och skapat sig en trogen lyssnarskara. I oktober 2016 är det dags för tredje skivan att släppas, där dem än en gång utforskat de musikaliska djupen.
Med producenter som Martin von Schmalensee (Kent, Simone Moreno), och till höstens skivsläpp med den norska producenten Georg Buljo (Mari Boine, Niko Valkeapää) kan musiken beskrivas som världsmusik, improvisation, jazz, kammarpop, jojk, det finns inget annat som låter riktigt som ÁRA. Missa inte!

Boka på Tickster
I siffror

241 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(East West). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. ÁRA, East West

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December