• Evenemang idag
Fredag
22
Juli 2016
East West Örebro

Gabriel Kelley - från Jills veranda

Hitta den musiken som gör att dina nackhår reser sig. Denna mission har tagit honom runt jorden: Från familjens farm i lantliga Georgia, till musikskola i Lerum utanför Göteborg, från en framgångsrik karriär som låtskrivare i Nashville till klubbar i nästintill varenda stad i USA. Längs vägen har han givit mer konserter än han kan räkna, vissa i gathörn och andra på stora konserthus. Med en röst som karakteriseras av sin kontemplerande eftertänksamhet och en lyrik som är såväl suggestiv som rättfram har Gabriel Kelley spelat in två album, dels debuten It Don’t Come Easy men även fjolårets Lighter Shades of Blue. Mest av allt har Gabriel Kelley utvecklats till en hemmasnickrad artist med ett stort gräsrotsfölje av fans.
”Det var ett ögonblick när jag bestämde att om jag inte menar det jag säger - då har jag ingen som helst anledning till att befinna mig på scenen”, säger han. ”Det var ett definierande ögonblick, och det är sedan dess tatuerat i mitt hjärta.”

Nu ger han sig ut på ett nytt äventyr under 2016 - dels ska Lighter Shades of Blue komma ut internationellt (tack vare att Gabriels skivbolag är svenskt så har vi fram till nu fått ha albumet för oss själva) och dels ska han, med sina succéartade framträdanden i den gångna höstens upplagor av SVT-programmen Jills Veranda respektive Musikhjälpen, ge sig ut på inte bara en, utan TVÅ svenska turnéer under året.

Men fortfarande, även med allt han hittills uppnått, är han en student i många bemärkelser: Alltid öppen för nya lektioner, nya utmaningar och ny inspiration. ”Allt jag gör är att försöka skriva de absolut mest innerliga sånger jag kan. Jag stiger ur sängen varje dag, och min ambition är att göra det på så många platser som möjligt, på så många sätt jag kan.”

Boka på Tickster
I siffror

270 st

har besökt evenemanget på Örebro.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(East West). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Gabriel Kelley - från Jills veranda, East West

POPULÄRT I Örebro JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Örebro.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Örebro. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December